Rust nemen moet je gewoon doen!

Hoe rust ervaren

Dat klinkt lekker tegenstrijdig! Maar ik raak er steeds meer van overtuigd dat rust nemen een keuze is en dat je dit dus inderdaad gewoon moet doen. Hoe vaak loop ik niet langs iets moois en denk ik ‘wow, even een plaatje schieten!’ en loop ik vervolgens weer door. Maar door mijn lens heen ga ik de rust van het plaatje niet ervaren. Ik moet het doen, gewoon in alle rust gaan zitten op het uitnodigende bankje. En tegen mezelf zeggen ‘je hoeft even niets, alleen maar te zijn’. En ja, daar zit ik dan, omdat het moet van mezelf, omdat het zo goed is. Werkt het dan? Nou, niet direct. Pas als ik het vaker doe, pas als ik ga leren ervaren wat er zich in me afspeelt, wat ik nu nodig heb, me er steeds meer aan leer overgeven, pas dan gaat het ook werken. En soms ook niet, dan is het te onrustig in mij. Maar dan weet ik wel zeker dat even rust pakken me in elk geval niet nog onrustiger gaat maken. En dan hoop ik op het heilzame effect naderhand. Dus ja, doe het en je zult ‘Geluk’ vinden. Zo zag ik het ineens op dit bootje staan! ­čĹî

Wil je ook meer rust in jouw leven? Check dan mijn website www.inallerustcoaching.nl

2 gedachten over “Rust nemen moet je gewoon doen!”

  1. Geweldig. ‘Geluk’ vinden. Niks bij toeval, h├Ę.
    Mooie site, Liesbeth! Geluk voor jou en je cli├źnten. ­čŹÇ­čî╣

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven